Доступність посилання

ТОП новини

На адмінкордоні з Кримом міліція і митники перевіряють документи у водіїв фур


Блокада Криму, 21 вересня 2015
Блокада Криму, 21 вересня 2015

На адміністративному кордоні з Кримом почали роботу кілька слідчо-оперативних груп, які перевіряють необхідні документи у водіїв вантажних машин. Про це «Крим.Реалії» повідомив заступник начальника Управління МВС України в Херсонській області Ілля Ківа.

За його словами, слідчо-оперативні групи, створені з представників правоохоронних і митних органів, перевіряють у водіїв фур документи, у тому числі митні декларації.

Як повідомляє прес-служба управління МВС України у Херсонській області, на адміністративному кордоні з Кримом у пунктах пропуску «Чонгар», «Каланчак», «Чаплинка» несуть службу 170 співробітників міліції.

«Станом на 14:00 21 вересня ситуація під контролем», – заявив начальник УМВС України у Херсонській області Артур Меріков.

У відомстві нагадали, що акція з громадянської «блокади» півострова носить мирний характер. У ній беруть участь представники громадських організацій Херсонської, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

У прес-службі управління міліції Херсонської області додали, що легкові автомобілі перетинають кордон безперешкодно. У митній смузі пропуску біля КПП «Каланчак» і «Чаплинка» перебувають більше 200 вантажівок.

«Заяв від водіїв вантажних автомобілів у міліцію не надходило. Порушень громадського порядку не допущено», – зазначили у відомстві.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що везе товари до Криму, ініційована Меджлісом кримськотатарського народу. За інформацією координаційної ради акції, через адміністративний кордон безперешкодно пропускатимуть пішоходів і легковий транспорт.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії мають припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. За словами організаторів акції, вони не пропускатимуть фури до Криму до того часу, поки Росія не виконає їхні вимоги: звільнення політв’язнів, припинення тиск на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

Російська влада Криму вважає, що жителі півострова не відчують наслідків «продовольчої блокади».

XS
SM
MD
LG