Доступність посилання

ТОП новини

У США заявляють про російські безпілотники у Сирії


Російський літак з гуманітарною допомогою у сирійській провінції Латакія, 12 вересня 2015
Російський літак з гуманітарною допомогою у сирійській провінції Латакія, 12 вересня 2015

Американські посадовці заявляють, що Росія здійснює польоти безпілотних літаків у Сирії.

Два неназваних представники влади США у понеділок, 21 вересня, повідомили агентству Reuters, що вони не можуть назвати кількості безпілотників, які залучені у місії спостереження, або ж широти їхніх польотів, але підтвердили присутність російських літальних апаратів.

Тим часом інформагенція AFP, цитуючи американських посадовців повідомляє, що Росія розгорнула 28 винищувачів у сирійській провінції Латакія.

За повідомленням одного з неназваних американських чиновників, Москва також направила у цю провінцію близько 20 військових та транспортні гелікоптери.

Пентагон наразі утримується від коментарів.

Захід занепокоєний нарощуванням військової присутності Росії у Сирії, підозрюючи, що Росія планує підтримати владу президента Сирії Башара аль-Асада. Москва заявляє, що її метою є допомога Сирії, давньому союзнику, у боротьбі проти екстремістського угрупування «Ісламська держава».

США попередили, що військове розгортання Росії у Сирії може становити загрозу для міжнародної антитерористичної коаліції проти ісламістів на чолі зі США.

Москва закликала до «конкретних дій» після того, як на території посольства Росії у Дамаску розірвався снаряд. У МЗС Росії заявили 21 вересня, що мінометний обстріл посольства був проведений напередодні вранці силами, що воюють з військами президента Сирії Башара аль-Асадом. За повідомленням російської сторони, обстріл не завдав пошкоджень посольству.

XS
SM
MD
LG