Доступність посилання

ТОП новини

Мосійчук з-за ґрат написав, що ще голодує через «політичні переслідування і репресії»


Ігор Мосійчук під час затримання у парламенті, 17 вересня 2015 року
Ігор Мосійчук під час затримання у парламенті, 17 вересня 2015 року

Народний депутат Ігор Мосійчук, якого суд постановив арештувати за підозрою в корупції, пише, що продовжує голодувати у СІЗО Служби безпеки України в Києві, де його утримують.

«Я оголосив голодування! Причина: політичні переслідування і репресії з боку генпрокурора Шокіна і президента Петра Порошенка. Вони вигадали якусь неправомірну вигоду, яку я нібито отримав, але при цьому в мене не було вилучено жодних коштів, окрім кишенькових», – написав Мосійчук у себе у Facebook.

«При моєму затриманні злочинна влада витерла ноги об Конституцію та закони України, регламент Верховної Ради. Все це в сумі, плюс репресії, які зараз проводить олігархічний режим Порошенка проти українських патріотів, учасників добровольчих батальйонів, яких зараз за ґратами близько 200 – більше ніж за режиму Януковича, все це і стало причиною оголошення мною безстрокового голодування», – додав Мосійчук.

За словами депутата, у СІЗО з ним поводяться «дуже чемно», і він «у цілому» тримається.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема, в одержанні неправомірної вигоди. У четвер, 17 вересня, Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

XS
SM
MD
LG