Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: на РНБО Столтенберґ отримає докази присутності військових Росії на Донбасі


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу на засіданні РНБО сьогодні нададуть переконливі докази участі Збройних сил Росії у подіях на сході України. Про це Порошенко сказав на початку засіданні Ради національної безпеки і оборони України за участю генерального секретаря НАТО.

За словами глави держави, агресивні дії Росії довели необхідність і безальтернативність подальшого розширення НАТО.

«Ніхто інший, окрім самої Росії, своїми агресивними діями переконливо довів корисність цієї організації, необхідність її зміцнення та подальшого розширення. Альтернативи немає», – сказав Порошенко. Він додав, що підтримка українцями вступу країни в НАТО зростає і зараз перевищує 60%.

Генсекретар НАТО перебуває з дводенними візитом в Україні.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули понад 8 тисяч людей. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У НАТО неодноразово оприлюднювали докази присутності російської техніки і військового контингенту на території України. Але Москва всі звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG