Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Крим.Реалії офіційно презентували у Кабміні


Міністерство інформаційної політики України презентувало Радіо Крим.Реалії – спільний проект Радіо Свобода і Першого каналу Українського радіо – яке відтепер можна почути в Криму.

«Сьогодні історичний момент для української редакції Радіо Свобода і для радіомовлення для кримчан. Це новий виклик. Радіо Свобода працює в Україні вже 61 рік і мені згадалось як починали свій перший ефір наші колеги невдовзі після смерті Сталіна. Вони казали: «Дорогі брати і сестри, жодна Залізна завіса не розділить нас». Звичайно, що сьогодні ми не хочемо, щоб далі існував інформаційний мур між Кримом і рештою України», – заявила директор української редакції Радіо Свобода Мар’яна Драч.

Вперше проект Радіо Свобода і Першого каналу Українського радіо – радіопрограма «Крим.Реалії» вийшов у радіоефір 21 вересня о 8:35.

Радіопроект можна буде слухати в Криму щодня о 8:35 і 18:30 на середніх хвилях на частоті 549 кГц. В ефір можна зателефонувати: (044) 490-29-05.

«Передавач стоїть на півдні України. Сигнал отримують фактично у всьому Криму за винятком південного узбережжя. Хоча нам повідомляли, що чують нас в Алушті, Сімферополі, в Октябрському. Будемо моніторити далі», – сказав керівник кримського проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» Володимир Притула.

Крім того, Володимир Притула повідомив, що з 3 жовтня в ефірі Радіо Крим.Реалії виходитиме програма «Кримський пармезан». Вестимуть її Олександр Янковський, Павло Казарін і Севгіль Мусаєва-Боровик.

У березні 2014 року українська редакція Радіо Свобода започаткувала сайт «Крим.Реалії», який поширює інформацію українською, російською і кримськотатарською мовами. Від липня кримська команда редакції готує телевізійну програму «Крим.Реалії», яка щосуботи виходить на телеканалі новин «24». Також радіоверсія цієї програми лунає в радіоефірі на середніх хвилях, а з вересня на них же розпочалось мовлення Радіо Крим.Реалії – спільна ініціатива Радіо Свобода і Українського радіо.

XS
SM
MD
LG