Доступність посилання

ТОП новини

«Укрзалізниця» заявляє, що не перевозить вантажі на території окупованого Криму


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Компанія «Укрзалізниця» не перевозить вантажі на території тимчасово окупованого Криму, вантажі перевозяться лише до контрольних пунктів в’їзду та виїзду із півострова, які є на материковій частині України. Про це Радіо Свобода повідомили у прес-службі компанії.

«Укрзалізниця» перевозить вантажі лише до контрольного пункту в’їзду на тимчасово окуповану територію України – станції Вадим у Херсонській області, контрольованій митниками та прикордонниками», – відповіли у відомстві.

В «Укрзалізниці» також наголошують, що підприємство «Кримський Титан» від березня 2015 року має іншу юридичну назву «Юкрейніан Кемікал Продактс» та зареєстроване в місті Києві, підприємство має власну під’їзну колію для подачі вагонів та перетину адміністративної межі використовує власний локомотив після здійснення митного оформлення проходження прикордонного контролю.

Напередодні колишній віце-прем’єр уряду Криму Андрій Сенченко в ефірі Радіо Свобода заявив, що підприємство «Кримський титан» продовжує отримувати сировину і вивозити продукцію за допомогою залізниці.
Минулого місяця Державна прикордонна служба повідомила, що затримала на адміністративному кордоні Херсонської області та Криму вантаж сировини для підприємства «Кримський титан» (Армянськ). Вантаж перевозили залізницею.

Про припинення пасажирських та вантажних перевезень у Крим «Укрзалізниця» заявила у грудні 2014 року.

XS
SM
MD
LG