Доступність посилання

ТОП новини

У суді в Росії Савченко провини не визнала


Суд у справі Надії Савченко (кадр із відеотрансляції засідання), Донецьк, Ростовська область Росії, 22 вересня 2015 року
Суд у справі Надії Савченко (кадр із відеотрансляції засідання), Донецьк, Ростовська область Росії, 22 вересня 2015 року

У Росії у суді у Донецьку Ростовської області громадянка України, народний депутат України Надія Савченко заявила, що не визнає свою провину, а обвинувальний висновок є брехнею.

«Мене викрали на території України і привезли сюди, я не бачила журналістів, я ніколи в житті не стріляла в людей, які без зброї», – сказала вона.

Раніше прокурор оголосив обвинувальний висновок щодо українки. Зокрема, за його словами, дії Савченко були спрямовані на знищення цивільного населення.

Сьогодні Донецький міський суд Ростовської області починає розглядати по суті справу Савченко. Цю справу розглядає колегія з трьох суддів. Савченко загрожує до 25 років позбавлення волі.

Засідання суду відкрите, проте журналістів до зали суду не пустили, вони перебувають у кімнаті з відеотрансляцією засідання.

Як прогнозують адвокати українки, процес «буде стрімким», і до кінця жовтня суд уже винесе вирок. Захист не сподівається здобути перемогу в російському суді, але розраховує на підтримку міжнародної спільноти.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG