Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився відсторонити адвокатів Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у російському місті Донецьк у Ростовській області відмовився задовольнити клопотання прокуратури про відвід адвокатів громадянки України Надії Савченко, звинуваченої у вбивстві російських журналістів на Донбасі.

«Трійка донецького міськсуду не наважилася задовольнити клопотання звинувачення про відвід захисту», – написав у Twitter один із захисників Савченко Микола Полозов.

Прокурори просили суд відсторонити адвокатів Савченко Миколу Полозова, Марка Фейгіна і Іллю Новікова, заявляючи, що вони порушують право українки на захист.

Після цього Савченко сказала, що у разі задоволення цього відводу вона оголосить голодування, повідомив Полозов.

Раніше сьогодні прокурори оголосили обвинувальний висновок українці, який Савченко назвала брехнею. Своєї провини в інкримінованих їй злочинах вона не визнає.

Також суд розпочав допит потерпілих у справі Савченко.

Сьогодні Донецький міський суд Ростовської області починає розглядати по суті справу Савченко. Цю справу розглядає колегія з трьох суддів. Савченко загрожує до 25 років позбавлення волі.

Засідання суду відкрите, проте журналістів до зали суду не пустили, вони перебувають у кімнаті з відеотрансляцією засідання.

Як прогнозують адвокати українки, процес «буде стрімким» і до кінця жовтня суд уже винесе вирок. Захист не сподівається здобути перемогу в російському суді, але розраховує на підтримку міжнародної спільноти.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG