Доступність посилання

ТОП новини

МВФ закликає кредиторів підтримати реструктуризацію боргу України


Директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард
Директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард

Міжнародний валютний фонд закликає всіх кредиторів України підтримати реструктуризацію державного боргу цієї країни.

«Значна участь усіх зацікавлених власників єврооблігацій у майбутній реструктуризації боргу є першочерговою, оскільки в України у рамках програми на початковому рівні не вистачає ресурсів для обслуговування боргів», – мовиться у відкритому листі директора-розпорядника МВФ Крістін Лаґард, оприлюдненому у вівторок, 22 вересня.

Ця заява з’явилася у час, коли місія МВФ прибула до Києва, щоб проінспектувати виконання Україною реформ, необхідних для отримання чергового траншу кредиту у розмірі 17,5 мільярдів доларів.

У вівторок, 22 вересня, український уряд розпочав процедуру реструктуризації державного боргу, яка має бути завершена до 1 грудня 2015 року.

27 серпня Україна і Комітет кредиторів досягли угоди про реструктуризацію частини державного боргу загальним обсягом у 18 мільярдів доларів. Реструктуризація передбачає повне списання 4 мільярдів доларів, відстрочку платежів по тілу кредиту на 4 роки, а також встановлення єдиної процентної ставки за бондами на рівні 7,75 відсотка.

17 вересня Верховна Рада підтримала пакет законопроектів, необхідних для здійснення процедури реструктуризації частини державного боргу. Цей процес потребує внесення змін до Бюджетного, Податкового кодексів, а також до закону про цінні папери і фондовий ринок.

XS
SM
MD
LG