Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Кучми: у Мінську розпочалося засідання контактної групи з участю сепаратистів


У Мінську розпочалося засідання учасників Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі з участю сепаратистів. Про це повідомила прес-секретар екс-президента України, представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

Засідання учасників контактної групи розпочалося близько трьох годин тому. Перед цим у Мінську відбувалися засідання робочих підгруп Тристоронньої контактної групи, засідання проходили у закритому режимі.

Очікується, що темою переговорів знову буде розробка і парафування угоди про відведення від лінії зіткнення озброєння калібру менш як 100 міліметрів, а також танків. Над документом почали працювати на засіданні контактної групи ще на початку серпня, але досягти остаточної домовленості сторонам так і не вдалося.

Останній раунд переговорів про урегулювання конфлікту на Донбасі відбувся в Мінську 8–9 вересня.

Також, як заявила уповноважена президента України зі врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, представники України на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 вересня мали вимагати скасувати «вибори» на окупованих територіях Донбасу.

Угруповання «ДНР», що контролює частину Донеччини, заявило про намір провести «місцеві вибори» на окупованій бойовиками території Донеччини 18 жовтня, а угруповання «ЛНР» на захопленій ним частині Луганщини – 1 листопада.

Раніше сьогодні представник угруповання «ЛНР» на переговорах у Мінську Владислав Дейнего заявив про можливість відкладення «виборів» на контрольованих бойовиками територіях – на 21 лютого 2016 року. Проте згодом представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін заявив, що пропозиція про проведення «місцевих виборів» 21 лютого стосується наступного етапу «виборчого процесу» на Донбасі, а перший етап їхніх «виборів» все-таки відбудеться 18 жовтня.

Україна неодноразово застерігала сепаратистів від проведення будь-яких «виборів» на окупованих територіях, називаючи це зривом Мінських домовленостей. Згідно з Мінськими угодами, вибори на цих територіях можуть відбутися лише згідно з українським законодавством.

XS
SM
MD
LG