Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд апеляції на арешт підозрюваного у вибуху під Радою


Підозрюваний у застосуванні 31 серпня бойової гранати біля Верховної Ради Ігор Гуменюк
Підозрюваний у застосуванні 31 серпня бойової гранати біля Верховної Ради Ігор Гуменюк

Апеляційний суд Києва переніс у вівторок розгляд апеляції на арешт підозрюваного у застосуванні 31 серпня бойової гранати біля Верховної Ради Ігоря Гуменюка. Нове засідання призначене на 29 вересня, повідомив адвокат Сидір Кізін.

За словами Кізіна, якого цитують «Українські новини», засідання перенесли через те, що прокурор не ознайомився з матеріалами справи.

Ігоря Гуменюка арештували до 29 жовтня. Колишній боєць батальйону спеціального призначення МВС «Січ» не визнає себе винним.

Також 22 вересня Печерський районний суд Києва відмовив прокуратурі у задоволенні клопотання про тримання під вартою голови Кіровоградської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Ігоря Степури і залишив його під домашнім арештом. Про це інформує сама політична партія у Twitter.

Степуру підозрюють в організації заворушень 31 серпня.

Раніше Апеляційний суд Києва залишив під вартою колишнього народного депутата від ВО «Свобода» Юрія Сиротюка, підозрюваного в участі у заворушеннях біля будівлі парламенту.

Внаслідок сутичок, які почалися після голосування за зміни до Конституції щодо децентралізації, під парламентом загинули троє бійців Нацгвардії, поранені ще понад 140 людей.

Генпрокуратура кваліфікує справу як теракт, загалом у ній проходять кількадесят людей.

На цю ж тему:

17.09.2015
Аваков: керівництво ВО «Свобода» зустрічалося з бійцями «Січі» перед сутичками 31 серпня

Вибух під Верховною Радою 31 серпня був наперед спланований – керівник МВС далі
XS
SM
MD
LG