Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі поновилися обстріли – прес-центр АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У вечірні години 22 вересня проросійські бойовики на Донбасі поновили обстріли українських військових. Про це в ранковому зведенні 23 вересня інформує прес-центр штабу АТО.

За цими даними, на Артемівському напрямку були обстріляні опорні пункти та українські позиції в Майорську, Зайцевому, Лозовому та Луганському. Бойовики застосовували стрілецьку зброю та гранатомети.

Ще один обстріл із гранатомета зафіксований неподалік Сокільників на Луганщині. Про жертви внаслідок цих обстрілів штаб наразі не повідомляє.

Загалом українські військові нарахували впродовж доби дев’ять випадків порушення перемир’я. Вночі 23 вересня на Донбасі не стріляли, відзначають у прес-центрі АТО.

Сайти сепаратистів не містять актуальних заяв речників угруповань «ЛНР» чи «ДНР» про події останніх годин. Увечері 22 вересня представник угруповання «ДНР» Едуард Басурін стверджував, що за попередню добу українські військові п’ять разів відкривали вогонь, зокрема, з боку Авдіївки з мінометів та стрілецької зброї обстрілювали селище Спартак в околицях Донецька.

Від початку вересня інтенсивність обстрілів на Донбасі значно знизилася. Припинення вогню передбачають укладені в лютому в Мінську угоди, але активні бойові дії на сході України тривали ще понад півроку.

XS
SM
MD
LG