Доступність посилання

ТОП новини

Єгипет придбає «Містралі», які мала отримати Росія


Президент Франції Франсуа Олланд
Президент Франції Франсуа Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд заявляє про досягнення угоди з єгипетським президентом Абделем Фаттахом Ас-Сісі про продаж Єгипту двох вертольотоносців «Містраль», які призначалися Росії.

У прес-службі Олланда повідомили, сторони «у принципі» погодили продаж військових кораблів.

Франція зупинила передачу Росії замовлених нею двох ударних десантних вертольотоносців типу «Містраль» через агресію Москви в Україні. Париж заявляв, що ця передача була б можлива тільки в разі повного виконання Росією Мінських домовленостей про врегулювання на сході України.

У серпні влада Франції повідомила, що Париж заплатить Москві близько 1,2 мільярда євро за скасований контракт із постачання російському Військово-морському флоту двох вертольотоносців типу «Містраль».

Ударні десантні вертольотоносці класу «Містраль», чи, за французькою класифікацією, командно-штурмові кораблі, здатні нести 16 вертольотів, 4 десантні судна, 40 танків або до 70 бойових машин, із яких 13 танків, а також 450 бійців. Крім того, на кораблі є шпиталь майже на 60 місць. Можливість передачі Росії таких кораблів викликала великі застереження, в першу чергу в сусідів Росії, членів ЄС і НАТО – Польщі і трьох країн Балтії, а також у США.

XS
SM
MD
LG