Доступність посилання

ТОП новини

Уряд виніс догани головам чотирьох ОДА за невиконання доручень про підключення до ЄДР


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України виніс догани керівниками Рівненської, Хмельницької, Запорізької і Чернівецької обласних державних адміністрацій за невиконання доручень щодо підключення до єдиного державного реєстру.

За словами прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, в цих областях найгірша ситуація з підключенням до ЄДР, також за низький рівень підключення винесені попередження керівникам Волинської, Черкаської, Миколаївської, Херсонської і Сумської ОДА.

Також Яценюк заявив про винесення догани керівнику Державної екологічної інспекції України і дав 24 години на звільнення керівників екологічних інспекцій Одеси і Миколаєва через саботаж і невиконання рішень уряду про дерегуляцію в портах. Крім того, прем’єр доручив МВС «розглянути питання про порушення кримінального провадження за зловживання посадовими особами Державної екологічної інспекції».

У липні Верховна Рада ухвалила антикорупційний законопроект № 2423, який фактично дає можливість ввести прізвище у Держреєстрі майнових прав будь-якого громадянина та подивитись, скільки в нього зареєстровано квартир, автомобілів, будинків, земельних ділянок.

Інформація, яку отримає користувач, згідно із запропонованим законопроектом, міститиме лише дані про те, в якій області розташовані квартира, будинок чи земельна ділянка, та інформацію щодо марки, року випуску та об’єму двигуна авто, без номерного знаку. При цьому не буде інформації про точну адресу проживання чиновника.

XS
SM
MD
LG