Доступність посилання

ТОП новини

МВС: у рамках розслідування пожежі на нафтобазі «БРСМ» допитали майже 270 людей


У рамках розслідування пожежі на нафтобазі «БРСМ» на Київщині допитали 268 людей, зокрема працівників нафтобази, медичних працівників, пожежників, а також представників органів контролю.

Як повідомляє прес-служба МВС, до правоохоронців надійшли 9 заяв про залучення до кримінального провадження як потерпілих.

У МВС також зазначають, що слідчі призначили 35 експертиз, наразі 16 експертиз уже зробили.

За даними відомства, на підставі перших зібраних матеріалів розслідування інженерові та заступникові директора нафтобази було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, їх підозрюють у порушенні правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах.

Печерський райсуд міста Києва обрав стосовно працівників нафтобази запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Водночас родичі загиблих унаслідок пожежі на нафтобазі компанії «БРСМ» вимагають надати їм матеріали слідства і притягнути до відповідальності не лише менеджмент компанії, а й її справжніх власників.

8 червня сталася пожежа на нафтобазі компанії «БРСМ» у Васильківському районі Київської області. Внаслідок пожежі загинули п’ятеро людей, 15 поранені.

Тоді в МВС повідомляли про чотири версії причин пожежі: порушення правил безпеки при експлуатації обладнання для перекачування та змішування пально-мастильних матеріалів, недотримання персоналом технологічного процесу, навмисний підпал з метою дискредитації компанії «БРСМ-нафта» і підпал з метою приховати розтрати керівництвом компанії «БРСМ» пально-мастильних матеріалів і отримання страхових компенсацій.

XS
SM
MD
LG