Доступність посилання

ТОП новини

У Криму українські документи на право власності землі внесуть до російського кадастру


У Криму до кінця року планують оцифрувати старі документи про право власності на землю і договори оренди, після чого дані внесуть у публічну кадастрову карту Росії. Про це повідомив заступник чинного «голови» Криму Микола Янакі.

«До кінця поточного року буде завершено процес оцифрування старих документів про право власності на землю і договорів оренди, що збереглись в архівах колишнього Республіканського комітету Криму щодо земельних ресурсів», – цитує Янакі прес-служба окупаційного уряду Криму.

За його словами, 2016 року розпочнеться облік усього нерухомого майна, у тому числі будівель, споруд, недобудов. Таких об’єктів у Криму є близько 2,4 мільйонів.

З 16 березня 2015 російські муніципальні освіти Криму почали прийом заяв від пільгових категорій громадян про взяття їх на чергу для безкоштовного надання земельної ділянки. Основним критерієм постановки громадянина в чергу є його проживання протягом 5 останніх років на території одного муніципального району чи міського округу.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації півострова. Росія заперечує факт анексії, кажучи про «відновлення історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG