Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко привітав українських мусульман із Курбан-байрамом


Урочиста молитва (намаз) на честь свята Курбан-байрам в окупованому Криму, жовтень 2014 року
Урочиста молитва (намаз) на честь свята Курбан-байрам в окупованому Криму, жовтень 2014 року

Президент України Петро Порошенко привітав українських мусульман із їхнім релігійним святом – Курбан-байрамом. Голова держави назвав це свято «днем, що об’єднує навколо цінностей жертовності, добра та милосердя».

«Сьогодні мусульмани України демонструють патріотизм, громадянську згоду, відстоюють єдність країни в ім’я незалежності, правди і свободи. На виклики російського агресора з його зневагою до людського життя та гідності українці відповідають незламністю духу, мужністю, любов’ю до ближнього», – відзначив президент Порошенко.

Як повідомляє сайт проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії», для мусульман, які живуть в окупованому Росією Севастополі, святкування Курбан-байраму буде ускладненим. За рішенням окупаційного уряду 24 вересня є робочим днем і ніяких додаткових рішень щодо цього не ухвалювали.

Севастопольці, які є адептами ісламу, змушені будуть піти на роботу, що суперечить основним мусульманським релігійним постулатам.

Курбан-байрам – традиційне мусульманське свято, визнане у Криму регіональним, відповідно, дата, на яку він випадає, є вихідним днем. Цього року святкування припадає на 24-27 вересня.

Торік окупаційна влада Севастополя ухвалила рішення про те, що дата святкування Курбан-байраму буде святковою. Аналогічне рішення стосувалось і свята Ураза-байрам.

XS
SM
MD
LG