Доступність посилання

ТОП новини

Біля адмінкордону з Кримом росте наметове містечко, активісти готуються до зими


Учасників «блокади» Криму в Херсонській області поблизу адміністративного кордону з півостровом стає більше. Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії», тут організували польову кухню і встановлюють додаткові намети для розміщення учасників акції.

«Ми бачимо, що наметове містечко зростає. Люди прибувають», – сказав глава Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов.

На території «кримського майдану», який розмістився поблизу пункту пропуску «Чонгар», крім наметів і польової кухні, встановлена сцена, проведена електрика. На території проведення акції також цілодобово чергує «швидка допомога».

Готуючись до зими, учасники акції заготовляють дрова, надалі в наметах планують встановити буржуйки.

Комендант наметового містечка Дилявер Сейтумеров заявив, що один із наметів обладнали як прес-центр для журналістів, там же проводять засідання координаційного штабу, є роздільні намети – для жінок і чоловіків, а також намет для новоприбулих.

Раніше повідомлялося, що 24 вересня учасники блокади Криму готуються відзначати мусульманське свято Курбан-байрам.

Пікетники, що розмістилися на «Чонгарі», називають свою акцію «кримським майданом».

20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Росією. За словами організаторів акції, вони не будуть пропускати фури в Крим доти, поки не будуть виконані їхні вимоги: звільнення політв’язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

XS
SM
MD
LG