Доступність посилання

ТОП новини

Хайсера Джемілєва можуть відправити у кримську колонію – адвокат


Хайсер Джемілєв
Хайсер Джемілєв

Сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера, який перебуває в слідчому ізоляторі російського Краснодара, можуть відправити відбувати покарання в Крим. Про це кореспонденту проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії повідомив його адвокат Микола Полозов.

За його словами, рішення про етапування Хайсера Джемілєва до місця відбування покарання можуть ухвалити вже наступного місяця.

«Я думаю, що, очевидно, протягом жовтня вже буде ухвалене рішення про етапування його до місця відбування покарання. Я сподіваюся, що, відповідно до законодавства Росії, його направлять до Криму. В одну з колоній Криму», – сказав Полозов.

Він додав, що зараз самопочуття Хайсера Джемілєва «більш-менш нормальне».

10 червня Краснодарський суд Росії засудив Хайсера Джемілєва до п’яти років позбавлення волі.

У Росії Джемілєва-молодшого судили за участю присяжних. Вони одноголосно виправдали Хайсера Джемілєва за звинуваченням в умисному вбивстві з хуліганських мотивів, проте за звинуваченням щодо зберігання зброї і боєприпасів, а також щодо заподіяння смерті через необережність колегія присяжних визнала Джемілєва винним.
2 вересня Верховний суд Росії зменшив Хайсеру Джемілєву строк ув`язнення до 3,5 років.

Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 року у дворі його будинку в Бахчисараї, де від пострілу в голову загинув 44-річний будівельник Февзі Едемов.

Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство». Після анексії Криму «слідчі органи» вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з кримського СІЗО в Краснодарський край. Хайсер Джемілєв провину не визнає. За словами його захисника, це було вбивство, вчинене через необережність.

Апеляційний суд Києва також розцінив дії Хайсера як вбивство з необережності і постановив звільнити його з-під варти. Європейський суд з прав людини раніше виніс рішення про звільнення Джемілєва-молодшого. Однак Росія відмовляється його виконувати.

XS
SM
MD
LG