Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія: газові переговори відбудуться в Брюсселі 25 вересня


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Тристороння зустріч між Росією, Україною і Єврокомісією щодо постачання газу планується у Брюсселі 25 вересня, повідомляє Європейська комісія.

«Після інтенсивних переговорів протягом останніх днів заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович скликав чергову тристоронню зустріч між Європейською комісією, Росією й Україною на політичному рівні в п’ятницю, 25 вересня, о 17:00 в приміщенні Європейської комісії з твердим наміром завершити так званий зимовий пакет для зимового періоду 2015-2016 року», – йдеться повідомленні у Facebook Представництва України в ЄС.

За повідомленням, з боку Росії в переговорах братиме участь міністр енергетики Олександр Новак, Україна буде представлена міністром енергетики і вугільної промисловості Володимиром Демчишиним.

У зустрічі також візьмуть участь представники російського «Газпрому» та українського «Нафтогазу», йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Від 1 липня Україна припинила закуповувати газ у Росії до узгодження умов постачання. Після завершення 31 березня чинності так званого «зимового» пакету Україна і Росія за посередництва Єврокомісії ведуть переговори про умови продовження постачання газу. Ці поставки важливі для наповнення підземних сховищ газу, розташованих на заході України. Саме ці сховища гарантують стабільність постачання палива європейським споживачам у зимовий період.

XS
SM
MD
LG