Доступність посилання

ТОП новини

Колесніченко каже, що знову не прийде на допит у СБУ


Вадим Колесніченко
Вадим Колесніченко

Колишній народний депутат України від Партії регіонів, який представляв у парламенті Севастополь, Вадим Колесніченко не планує з’являтися на допит у СБУ, куди його викликали на 1 жовтня. Про це він повідомив «Крим.Реалії», коментуючи факт повістки, розміщеної на сайті Служби безпеки.

«Природно, я не їду, і дурницями ніякими не займаюся. А до кого їхати? В Україні сьогодні що, є право? Або закон? Розмовляти там, у принципі, немає з ким. А ось коли «хунту» зметуть, я із задоволенням виступлю на міжнародному процесі як свідок звинувачення тих, хто за допомогою людиноненависницької політики знищив тисячі людей в Україні», – сказав Колесніченко.

Екс-депутат Верховної Ради припустив, що його не чекають у Києві на допит, оскільки, за його словами, повістку прислали на недійсну адресу в Ялті, у той час як сам Колесніченко 15 років проживає у Севастополі.

Саме звинувачення проти нього Колесніченко коментує так: «Більш дурного звинувачення у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, яка призвела до людських жертв, придумати у принципі неможливо. Це гра від зворотного: хто голосніше за всіх кричить «тримай злодія»? Зрозуміло, що це спецслужби виконують замовлення».

Служба безпеки України викликала на допит колишніх народних депутатів від Партії регіонів Вадима Колесніченка та Олега Царьова. Повістки на допит розміщені на сайті відомства.

Колесніченко повторно викликають на допит на 1 жовтня в 10:00 у головне слідче управління СБУ, він проходить у кримінальному провадженні про посягання на територіальну цілісність України як підозрюваний.

СБУ вже викликала на допит Колесніченка на 17 і 18 вересня. Проте екс-регіонал заявляв, що не хоче їхати до Києва на допит. Він пояснив це тим, що «не здійснював ніяких злочинів», а СБУ назвав «іноземною спецслужбою».

16 січня 2015 у СБУ повідомили, що Вадим Колесніченко оголошений у розшук.

Колишньому депутатові інкримінують зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків.

XS
SM
MD
LG