Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко наполягає на скасуванні «вільної економічної зони» в Криму – Чубаров


Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

Президент України дав вказівку внести закон про скасування ухваленого раніше закону «Про вільну економічну зону Крим», заявив в ефірі телеканалу «2+2» депутат Верховної Ради України з фракції «Блок Петра Порошенка», голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Про це повідомляє прес-служба партії.

«Таким чином, все це перейде в правову частину поля», – сказав Чубаров, маючи на увазі блокаду постачання товарів до Криму.

Він повідомив, що депутати мають також ухвалити закони, які стосуватимуться енергетичної блокади окупованого півострова.

«Ми повинні це все зробити не пізніше ніж у жовтні», – наголосив Чубаров.

Однією з цілей «продуктової блокади», яку ініціювали кримські татари на адміністативному кордоні з Кримом із 20 вересня, є скасування закону про вільну економічну зону «Крим».

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії мають припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. За словами організаторів акції, вони не пропускатимуть фури до Криму до того часу, поки Росія не виконає їхні вимоги: звільнення політв’язнів, припинення тиск на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

Окупаційна влада Криму вважає, що жителі півострова не відчують наслідків «продовольчої блокади».

На цю ж тему:

23.09.2015
Ця блокада ускладнює життя окупаційному режиму – Сенченко

«Їм доведеться завантажити Керченську поромну переправу не танками і БТРами, а продуктовими конвоями» далі
XS
SM
MD
LG