Доступність посилання

ТОП новини

Побутових споживачів від'єднуватимуть останніми – виконавчий директор «ДТЕК-Енерго»


В осінньо-зимовий період у разі переважання об’ємів споживання електроенергії над її виробництвом енергетики в першу чергу обмежуватимуть постачання промислових підприємств. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив виконавчий директор групи компаній «ДТЕК-Енерго» Дмитро Сахарук.

«Відбуватиметься обмеження потужностей спочатку промислових споживачів, і якщо й це не допомагатиме, то відбуватиметься відімкнення побутових споживачів – це найостанніший спосіб збалансування системи», – відзначив Сахарук.

Він додав, що «навіть це відбуватиметься не в ручному режимі, а працюватиме автоматика, бо перевантаження системи призводить до зниження частоти, і автоматично спрацьовує відімкнення споживачів».

За словами Дмитра Сахарука, на складах компанії «ДТЕК-Енерго» станом на 25 вересня накопичено 1 мільйон 200 тисяч тонн вугілля, «однак зараз ми бачимо, шо темпи недостатні, і ми зможемо приготуватися до зими, тільки консолідувавши зусилля бізнесу і держави».

ДТЕК – підрозділ фінансово-промислової групи System Capital Management, яку повʼязують із бізнесменом Рінатом Ахметовим. До складу групи компаній входять шахти, збагачувальні фабрики (як на контрольованих українською владою територіях, так і на окупованих), енергогенеруючі компанії, зокрема, «Київенерго», що постачає теплову та електроенергію в столиці України.

Антимонопольний комітет України у вересні почав розслідувати ймовірні зловживання групою компаній ДТЕК на енергетичному ринку.

У серпні міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин звинуватив групу компаній ДТЕК у саботуванні поставок вугілля на українські теплоелектростанції.

XS
SM
MD
LG