Доступність посилання

ТОП новини

Забороною роботи гуманітарних організацій «ЛНР» грубо порушує Мінські угоди – посол США


Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявляє, що наказ угруповання «ЛНР» співробітникам міжнародних гуманітарних організацій залишити контрольовані сепаратистами території сходу України є порушенням Мінських угод.

«Сьогоднішній наказ так званої влади ЛНР агентствам ООН і гуманітарним організаціям залишити територію – це грубе, цинічне, явне порушення Мінських угод», – написав Пайєтт у Twitter.

«Висилка гуманітарних організацій піддає три мільйони людей ризику, відмовляючи їм у доступі до харчів, медицини, житла та одягу напередодні зими», – додав посол США.

Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О’Браєн 24 вересня повідомив, що бойовики угруповання «ЛНР» наказали співробітникам міжнародних гуманітарних організацій залишити контрольовані сепаратистами території сходу України.

За його словами, підтримувані Росією сепаратисти наказали агенціям ООН та кільком організаціям з охорони здоров’я завершити діяльність до кінця цього тижня.

У Донецьку ситуація ненабагато краща, відзначив О’Браєн. «Рішення фактичної влади в Донецьку щодо майбутніх операцій все ще не ухвалене, і операції всіх закладів ООН тимчасово зупинені», – сказав заступник генсекретаря ООН.

Через такі дії бойовиків, зокрема запроваджені в липні нові вимоги до реєстрації міжнародних організацій нужденні на Донбасі не отримали близько 16 тонн гуманітарної допомоги, у місцевих лікарнях не можуть робити операції через брак анестезії, додали в ООН.

XS
SM
MD
LG