Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранений один військовий – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, один зазнав поранень під Авдіївкою, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку зафіксоване порушення режиму тиші біля Попасної.

Лисенко зазначає, що на донецькомунапрямку поблизу селища Зайцеве бойовики відкривали вогонь з кулемета.

«Між Авдіївкою і Спартаком зафіксовано стрільбу снайперів бойовиків. Поблизу Красногорівки, між 1 та 2 годинами ночі, ворог кілька разів стріляв з гармат», – сказав він.

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним заявляють про відсутність обстрілів з боку сил АТО, а в угрупованні «ЛНР» наразі про ситуацію натериторії, яку вони контролюють, не повідомляють.

Відповідно до мінських домовленостей, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. З цього часу режим припинення вогню переважно підтримується. Сторони конфлікту повідомляють про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG