Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Кучми: засідання контактної групи відбудеться 29 вересня в Мінську


Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі під час Skype-зустрічі домовилася провести наступне засідання 29 вересня в Мінську. Про це повідомила прес-секретар представника України контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

«Завершилася Skype-зустріч тристоронньої контактної групи за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей. Під час відеоконференції прозвучали доповіді українських і російських офіцерів зі Спільного центру з контролю та координації, – в цих повідомленнях йшлося про дотримання режиму припинення вогню», – написала Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що учасники зустрічі вирішили провести наступне засідання підгруп із питань безпеки та політичних питань 28 вересня в Мінську, а результати їхньої роботи обговорять наступного дня, 29 вересня, на засіданні тристоронньої контактної групи.

Про це також повідомляють сепаратисти на своїх сайтах.

У вівторок, 22 вересня, робота Тристоронньої контактної групи та чотирьох робочих підгруп завершилася без очевидного прогресу.

Спеціальний представник ОБСЄ на переговорах у Мінську Мартін Сайдік заявив 22 вересня, що наміри провести «вибори» на територіях, підконтрольних угрупованням «ДНР» і «ЛНР», 18 жовтня і 1 листопада викликають розчарування.

Він також зазначив, що під час переговорів не вдалося домовитися про відведення танків і озброєнь калібром менше 100 міліметрів від лінії розмежування на Донбасі.

XS
SM
MD
LG