Доступність посилання

ТОП новини

У Держдумі Росії просять прокуратуру перевірити російську службу BBC на екстремізм


Депутат Держдуми Росії Олександр Сидякін направив генеральному прокурору країни Юрієві Чайці запит про перевірку Російської служби BBC на екстремізм. Копію запиту він опублікував у Twitter. У ній, зокрема, депутат просить вжити заходів щодо редакції аж до припинення діяльності в судовому порядку.

Приводом став запис у Twitter BBC «У Німеччині цей меморіал іноді називають «могилою невідомого насильника», але чому?» з посиланням на статтю «Зґвалтування Берліна: невідома історія війни».

У матеріалі кореспондента BBC Люсі Еш йде мова про пам’ятник радянському воїну-визволителю в Трептов-парку, розташованому в східній частині Берліна.

«Мою увагу привернув напис, що нагадує, що радянські люди врятували європейську цивілізацію від фашизму. Але для деяких в Німеччині цей меморіал – привід для інших спогадів», – пише британська журналістка.

Стаття присвячена виходу в Росії щоденника радянського офіцера Володимира Гельфанда. Автор матеріалу привела низку свідчень зі щоденника й інших джерел, які, як вона вважає, свідчать про масові зґвалтування німкень солдатами Червоної Армії після взяття Берліна.

Публікація цієї статті викликала хвилю негативної реакції в соцмережах і російських ЗМІ.

XS
SM
MD
LG