Доступність посилання

ТОП новини

Вакцина від поліомієліту вже є в Україні в повному обсязі – МОЗ


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

На склади держпідприємства «Укрвакцина» Міністерства охорони здоров’я України надійшла друга партія живої оральної вакцини проти поліомієліту ОПВ, французького виробництва, повідомляє прес-служба МОЗ.

За повідомленням, 2 мільйони 200 тисяч доз, що надійшли на склади 24 вересня, надані Україні як гуманітарна допомога від ЮНІСЕФ.

«Це залишок від загального обсягу гуманітарної допомоги, що становить, як вже повідомлялося, 1,1 мільйона доз інактивованої – ІПВ і 3,7 мільйона доз живої – ОПВ вакцини проти поліомієліту. Перша партія зайшла в Україну в травні поточного року. Ця кількість дозволить провести щеплення понад трьох мільйонів дітей по всій Україні», – йдеться в повідомленні.

Вакцина готова до розвезення по регіонах і буде використана в рамках проведення додаткової турової імунізації дітей проти поліомієліту після відповідного розпорядження уряду, додали в МОЗ.

1 вересня міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі заявив, що у Закарпатській області зафіксовано два випадки захворювання дітей на поліомієліт. Тоді ситуацію класифікували як спалах хвороби в регіоні.

Пізніше в Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що планують провести три раунди щеплень від поліомієліту в національному масштабі, починаючи із Закарпаття і прилеглих до нього областей – Львівської та Івано-Франківської. Вакцинувати планують дітей віком до шести років.

XS
SM
MD
LG