Доступність посилання

ТОП новини

Мінтранс Росії обіцяє заходи у відповідь на заборону польотів в Україну


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Росія вживатиме заходи у відповідь, якщо Київ закриє повітряний простір для російських компаній, заявив міністр транспорту Росії Максим Соколов.

«Із засобів масової інформації сьогодні нам стало відомо про намір уряду Яценюка заборонити польоти авіакомпаній «Аерофлот» і «Трансаеро» на території України. Якщо ці наміри реалізуються в реальних документах авіавлади України, які закриють повітряний простір для російських компаній, то російська влада буде змушена ухвалити дзеркальні заходи», – заявив російський міністр.

За його словами, від такого рішення постраждають насамперед громадяни України.

«Ми розуміємо, що це фактично призведе до зупинки повітряного сполучення між країнами. І постраждають від цього, в першу чергу громадяни України», – додав він.

25 вересня Кабмін заборонив польоти російських авіакомпаній до України, зокрема компаній «Аерофлот» і «Трансаеро». У Державіаслужбі повідомили, що російські авіакомпанії не зможуть літати в Україну з 25 жовтня.

У Росії зазначають, що наразі не отримували від України повідомлень про заборону польотів авіакомпаній Росії в Україну.

22 вересня набув чинності указ президента України Петра Порошенка про застосування санкцій проти Російської Федерації. Ці обмежувальні заходи стосуються більш як 400 фізичних та понад 90 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, які причетні до анексії Криму та агресії на Донбасі.

XS
SM
MD
LG