Доступність посилання

ТОП новини

Російська служба BBC вибачилася за запис, у якому депутат Держдуми Росії побачив екстремізм


Російська служба BBC вибачилася за запис у Twitter, через який депутат Держдуми Росії попросив прокуратуру перевірити службу на екстремізм.

«Ми видалили пост у Twitter підпис до знімка, як образливі і не відповідають стандартам Бі-бі-сі. Приносимо щирі вибачення», – йдеться у повідомленні.

Раніше сьогодні стало відомо, що депутат Держдуми Росії Олександр Сидякін направив генеральному прокурору країни Юрієві Чайці запит про перевірку Російської служби BBC на екстремізм.

Приводом став запис у Twitter BBC «У Німеччині цей меморіал іноді називають «могилою невідомого насильника», але чому?» з посиланням на статтю «Зґвалтування Берліна: невідома історія війни».

У матеріалі кореспондента BBC Люсі Еш йде мова про пам’ятник радянському воїну-визволителю в Трептов-парку, розташованому в східній частині Берліна.

«Мою увагу привернув напис, що нагадує, що радянські люди врятували європейську цивілізацію від фашизму. Але для деяких в Німеччині цей меморіал – привід для інших спогадів», – пише британська журналістка.

Стаття присвячена виходу в Росії щоденника радянського офіцера Володимира Гельфанда. Автор матеріалу привела низку свідчень зі щоденника й інших джерел, які, як вона вважає, свідчать про масові зґвалтування німкень солдатами Червоної Армії після взяття Берліна.

Публікація цієї статті викликала хвилю негативної реакції в соцмережах і російських ЗМІ.

XS
SM
MD
LG