Доступність посилання

ТОП новини

До Польщі не пустили заступника Аксьонова – МЗС Росії


Міністерство закордонних справ Польщі відмовило у в’їзді у країну заступнику «голови» окупованого Криму Георгію Мурадову, повідомляє прес-служба МЗС Росії.

«МЗС Польщі відмовив у в’їзді у цю країну заступнику голови Ради міністрів республіки Крим Георгію Мурадову, який планував прибути до Варшави для участі у нараді ОБСЄ з огляду на виконання зобов’язань у сфері людського виміру», – мовиться у повідомленні, опублікованому у п’ятницю, 25 вересня.

У зовнішньополітичному відомстві Росії наголошують, що це рішення суперечить міжнародним зобов’язанням Польщі.

«Це рішення влади Польщі з посиланням на те, що Мурадов включений Євросоюзом до санкційних списків громадян Російської Федерації, викликає повне відторгнення, оскільки йде врозріз із зобов’язаннями Варшави щодо забезпечення діяльності міжнародних організацій», – зазначають у МЗС Росії.

У російському зовнішньополітичному відомстві назвали такий жест Варшави «недружнім» і попередили про відповідальність «за негативні наслідки для російсько-польських відносин».

На сайті окупаційного уряду Криму немає інформації про заборону в’їзду до Польщі Мурадову.

Також ситуацію не коментувала польська сторона.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування, вважають, що Крим Росія анексувала і ввели низку санкцій проти Росії і Криму. Росія заперечує факт анексії, кажучи про «відновлення історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG