Доступність посилання

ТОП новини

У Нью-Йорку активісти два дні протестуватимуть проти політики Путіна


Квіти, дитячі іграшки та плакати поблизу посольства Нідерландів у Києві після катастрофи літака рейсу MH17 у небі над Донбасом, липень 2014 року
Квіти, дитячі іграшки та плакати поблизу посольства Нідерландів у Києві після катастрофи літака рейсу MH17 у небі над Донбасом, липень 2014 року

Упродовж двох днів, 27 і 28 вересня, у Нью-Йорку відбуватимуться акції протесту проти політики, яку реалізує президент Росії Володимир Путін.

У неділю, 27 вересня, демонстранти висловлять свою позицію поблизу місії Росії в ООН. У понеділок, 28 вересня, маніфестанти прийдуть до штаб-квартири ООН у Нью-Йорку у час, коли там запланований виступ президента Путіна на сесії Генеральної асамблеї ООН.

Гасла акції – «звільнення політв’язнів, відновлення суверенних кордонів, міжнародний трибунал щодо MH17, заклик до припинення експансіоністської війни Путіна», ідеться на тематичній сторінці у Facebook.

«Агресія, продемонстрована Росією під час недавніх вторгнень в Україну і Грузію у спробі силою перекроїти карту Європи, – відкритий виклик самим основам міжнародного права і демократичних цінностей. Весь нинішній розвиток націй, які стали жертвами російської та радянської експансії, тепер у небезпеці», – ідеться у зверненні активістів.

Більшість учасників планованої акції складають представники української діаспори США.

Щорічні збори Організації Об’єднаних Націй протягом цього тижня відвідує значна кількість світових лідерів, серед яких – папа Римський, лідери Росії, Китаю, Ірану та Німеччини. Путін, як очікується, виступить 28 вересня і говоритиме про Сирію і необхідність об’єднатися для боротьби з тероризмом.

Цього року ООН відзначає 70-у річницю від створення цієї міжнародної організації.

На цю ж тему:

Плакат нью-йоркської акції проти виступу Володимира Путіна в ООН
Плакат нью-йоркської акції проти виступу Володимира Путіна в ООН

24.09.2015
На Генасамблеї ООН Росія виглядатиме неадекватним суб’єктом – експерт

Папа Франциск, Порошенко, Путін, Меркель і Шакіра виступлять у штаб-квартирі ООН далі
26.09.2015
Диктатори на Генасамблеї ООН: найвідоміші промови

Радіо Свобода згадує найвідоміші промови диктаторів, виголошені на Генасамблеї ООН далі
XS
SM
MD
LG