Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко прибув із візитом до США


Президент України Петро Порошенко прибув до Нью-Йорка для участі у заходах в рамках 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, інформує прес-служба голови держави. Його виступ на загальних дебатах запланований на вівторок, 29 вересня.

«У рамках програми візиту також участь глави держави у роботі самітів: з ухвалення цілей сталого розвитку, з питань діяльності з підтримання миру, лідерів з питань протидії угрупованню «Ісламська держава» та насильницькому екстремізму, участь у конференції «Фонду Клінтона», – ідеться в повідомленні.

Також заплановані зустрічі Петра Порошенка з керівниками делегацій держав-учасниць Спільної групи з розслідування авіакатастрофи літака МН17, експертами та політиками в Атлантичній раді США та представниками американських ділових кіл. Президент України проведе двосторонні зустрічі з главами держав та політичними лідерами.

У планах Порошенка також зустріч із представниками української громади США, додає президентська прес-служба.

В інтерв’ю українським телеканалам перед відльотом до Нью-Йорка Порошенко вказав, що головною метою його участі в 70-й сесії Генеральної асамблеї ООН є зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України, а також донесення необхідності реформування Ради безпеки в частині права вето постійних членів.

XS
SM
MD
LG