Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Росії повітряні удари Франції у Сирії називають порушенням міжнародного права


Будівля МЗС Росії, архівне фото
Будівля МЗС Росії, архівне фото

У МЗС Росії повітряні удари Франції по позиціях угруповання «Ісламська держави» в Сирії називають порушенням міжнародного права. Про це представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила у своєму Facebook.

«Хотілося б детальніше дізнатися про концепцію самооборони у вигляді авіаударів по державі, яка не нападає ні на кого, без її на те згоди, а також про її відповідність міжнародному праву. Витівники які: референдум в Криму – це анексія, а авіаудари без санкції СБ і згоди уряду – це самооборона. Зрозуміло, що «Ісламська держава» – це загроза всьому світу… на якій підставі ви дієте на території суверенної держави в обхід законного уряду, який не підтримує, а самовіддано бореться з цим самим «ІГ»(Ісламська держава)? Це ніяке не міжнародне право, це його знищення за присутності враженої міжнародної громадськості», – написала вона.

Прес-служба президента Франції Франсуа Олланда у неділю повідомила, що країна завдала ударів по цілях бойовиків угруповання «Ісламська держава». У заяві зазначалося, що операція була узгоджена з «регіональними партнерами», і її мета – «боротьба з терористичною загрозою».

Останнім часом повідомлялось про значне зростання російської військової присутності у Сирії.

Захід занепокоєний нарощуванням військової присутності Росії у Сирії, підозрюючи, що Росія планує підтримати владу президента Сирії Башара аль-Асада.

Москва заявляє, що її метою є допомога Сирії, давньому союзнику, у боротьбі проти екстремістського угрупування «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG