Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Рада безпеки ООН не працює так, як вона мала би працювати


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що Рада безпеки ООН не працює так, як вона мала би працювати. Про це він заявив на засіданні «Майбутнє впливу» під час 11-ї щорічної зустрічі Глобальної ініціативи Клінтона в Нью-Йорку.

«Після анексії Криму, після агресії на Сході України ми живемо в абсолютно іншому світі. Глобальна система безпеки не працює. Рада Безпеки ООН не працює так, як вона мала би працювати», – сказав Порошенко, слова якого цитує прес-служба президента.

«Нам потрібно, щоб питання Сирії, ІД, Північної Кореї та інші проблеми не перекривали пріоритет українського питання, оскільки 45 мільйонів людей хочуть бути та будуть європейською нацією із найвищими стандартами демократії та свободи», – додав він.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, хоча є «добровольці».

Росія входить до складу Ради ООН, де має право вето. Москва в Раді ООН неодноразово блокувала питання, пов’язані з Україною. Зокрема у липні Росія заблокувала створення міжнародного трибуналу для розслідування катастрофи малазійського «Боїнгу».

XS
SM
MD
LG