Доступність посилання

ТОП новини

Українську позицію на Генасамблеї ООН підтримують лідери ЄС – Порошенко


Президент Петро Порошенко заявляє, що в рамках його переговорів з прем’єр-міністром Великобританії Дейвідом Камероном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і короткої зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом Україна заручилася підтримкою своєї позиції на Генасамблеї ООН.

«Ми отримали чітку підтримку позиції України», – сказав Порошенко журналістам у Нью-Йорку, і додав, що порушував на переговорах з європейськими очільниками питання безпекової ситуації та координації дій.

За словами президента, під час переговорів було скоординовано позицію перед зустріччю у «нормандському форматі», яка відбудеться 2 жовтня в Парижі.

Відповідаючи на питання, чи обговорювалось питання виборів на Донбасі, президент зазначив, що позиція залишається незмінною – «вибори створюють серйозну небезпеку мінському процесу».

Петро Порошенко перебуває з робочим візитом в США, де бере участь у заходах і зустрічах в рамках Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку. Напередодні Порошенко виступив на саміті щодо цілей глобального розвитку ООН, конференції «Глобальна ініціатива Клінтона», зустрівся з кількома світовими лідерами, вшанував пам’ять жертв терактів 11 вересня у США. Згідно з планом його візиту, на завтра запланований виступ Порошенка на загальних дебатах. Очікується також і зустріч українського президента з американським лідером Бараком Обамою. Про конкретний час наразі не повідомляється.

XS
SM
MD
LG