Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд визнав організацію «Перм-36» «іноземним агентом»


Суд у російській Пермі відмовив автономній некомерційній організації «Перм-36» у скарзі про визнання незаконною перевірки Мін’юсту Росії, за результатом якої цю організацію визнали «іноземним агентом». Про це повідомляє російське державне новинне агентство ТАСС із посиланням на прес-секретаря організації Андрія Нікітіна.

Зі свого боку представник «Перм-36» у процесі, керівник правового відділу фонду «Громадський вердикт» Олена Першакова заявила, що у зв’язку з допущеними судом процесуальними порушеннями, організація має намір оскаржити це рішення.

Раніше організацію і її керівника Тетяну Курсину оштрафували за відмову реєструватися як «іноземний агент».

У 2001 році організація «Перм-36» створила на території колишньої колонії в Пермському краї однойменний музей історії політичних репресій. Мін’юст Росії вніс меморіальний музей історії політичних репресій «Перм-36» у реєстр «іноземних агентів» у квітні цього року.

«Перм-36» – неофіційна назва радянської виправно-трудової колонії суворого режиму для засуджених за «особливо небезпечні державні злочини» в селищі Кучино Чусовского району Пермської області, перетвореної в музей – Меморіальний музей історії політичних репресій «Перм-36». У колонії утримувались засуджені за звинуваченням в «антирадянській агітації і пропаганді» дисиденти, зокрема Володимир Буковський, Сергій Ковальов, Юрій Орлов, Леонід Бородін, Валерій Марченко (загинув в ув’язненні), Натан Щаранський, Гліб Якунін, Михайло Кукобака, Левко Лук’яненко, Баліс Ґаяускас, Василь Стус (загинув в ув’язненні).

XS
SM
MD
LG