Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко просить Гройсмана вивчити можливість зміни системи голосування у Раді


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Президент України Петро Порошенко звернувся до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з проханням створити робочу групу для вивчення питання впровадження в парламенті електронної системи підрахунку голосів методом ідентифікації відбитків пальців народних депутатів. Про це йдеться у відповіді президента на петицію щодо введення у Раді «електронної системи голосування з відбитком пальців».

«Запропонований шлях... пов’язаний із необхідністю вирішення низки питань юридичного, матеріально-технічного, фінансового характеру тощо», – зазначив президент України.

Порошенко також зауважив, що «особисте голосування народних депутатів України може бути забезпечено й іншими шляхами, що потребує комплексного підходу».

«На розгляді у Верховній Раді є низка проектів законів, положення яких спрямовані на встановлення кримінальної відповідальності за неперсональне голосування народних депутатів України, накладення стягнень, обмеження виплат, а також обов’язкове застосування сенсорної клавіші під час голосування тощо», – додав він.

За петицію, якою пропонується запровадити у Верховній Раді «електронну систему голосування з відбитком пальців», проголосували понад 29 тисяч людей.

Активісти руху «Чесно» відслідковують випадки неперсонального голосування в Раді, зокрема, за півроку роботи Верховної Ради VIII скликання активісти руху побачили 36 «кнопкодавів» в українському парламенті.

XS
SM
MD
LG