Доступність посилання

ТОП новини

«Укртрансгаз»: обсяги реверсу газу зі Словаччини зросли на 12%


©Shutterstock
©Shutterstock

За минулі два дні добовий режим надходження газу зі Словаччини зріс на 12% до рівня 29,8 мільйона кубічних метрів на добу, повідомляє прес-служба компанії «Укртрансгаз».

«Як повідомляє Центральний диспетчерський департамент оператора української газотранспортної системи, з 1 по 26 вересня для потреб України з Словаччини надійшло 670,3 мільйона кубічних метрів палива», – йдеться в повідомленні.

В «Укртрансгазі» зазначають, що весь об`єм європейського газу надходить по словацькому маршруту, по словацькому газотранспортному коридору за рік експлуатації з Європи імпортовано понад 11 мільярдів кубічних метрів газу.

Раніше президент компанії «Укртрансгаз» Ігор Прокопів заявляв, що Україна розраховує на збільшення з 1 грудня 2015 року реверсної потужності для імпорту природного газу із Словаччини з 40 до 57 мільйонів кубічних метрів.

У вересні минулого року Україна розпочала реверс газу зі Словаччини. Київ розробляє реверсні маршрути постачання газу з Угорщини, Польщі, Словаччини й Румунії. Українська влада реверсні поставки запроваджує для зменшення газової залежності від Росії.

XS
SM
MD
LG