Доступність посилання

ТОП новини

Кримські татари на акції протесту в Нью-Йорку: ми хочемо вільний Крим


Протест проти приїзду президента Росії Володимира Путіна в Нью-Йорку, 27 вересня 2015 року
Протест проти приїзду президента Росії Володимира Путіна в Нью-Йорку, 27 вересня 2015 року

Представники кримськотатарського народу прийшли підтримати акцію проти виступу російського президента Володимира Путіна на сесії Генасамблеї ООН, яка в ці дні відбувається в Нью-Йорку. Кримськотатарські активісти заявили, що хочуть бачити Крим вільним.

«Ми прийшли сюди, щоб висловити підтримку президенту України і Мустафі Джемілєву (національний лідер кримських татар – ред.) за те, що вони борються за відновлення територіальної цілісності України. Рано чи пізно це все закінчиться, відновиться історична справедливість, і кримські татари буду спокійно жити на своїй рідній землі», – сказав учасник акції Улькер Османов.

У 70-ій ювілейній зустрічі Генасамблеї ООН бере участь українська делегація на чолі з президентом Петром Порошенком. 27 вересня глава української держави виступив з доповіддю, в якій звинуватив Росію у тисячах смертей та заявив, що Україна через російську агресію втрачає 5 мільйонів доларів на день.

Президент США Барак Обама і президент Росії Володимир Путін серед тих, чиї виступи перед Генеральною асамблеєю ООН заплановані в перший день так званого тижня високого представництва. Після цього має відбутися їхня зустріч. Це буде перша поява Володимира Путіна на Генасамблеї за 10 років і перша зустріч двох лідерів за майже рік.

Робота сесії Генасамблеї ООН триватиме до 3 жовтня.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової російської окупації Криму 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG