Доступність посилання

ТОП новини

На Буковині півсотні школярів через отруєння потрапили до лікарні


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Півсотні школярів на Буковині потрапили до лікарні через отруєння невідомою речовиною, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Усі шпиталізовані є учнями школи села Давидівка, Сторожинецького району Чернівецької області.

Перші пацієнти до центральної районної лікарні почали надходити 25 вересня. У них було запаморочення, біль у животі, оніміння пальців і трохи підвищена температура. В усіх було відчуття тривоги, кажуть медики.

Над встановленням причини хвороби працює медична комісія, прибув і київський токсиколог. Згідно із попередніми висновками лікарів, у дітей відбулось ураження нервової системи нейротоксинами. Якими саме – нині встановлюють.

«Ми виносили їх на вулицю, вони лежали на лавочках, їм мусили безперестанку розтирати кінцівки. Мусили приводити до тями ліками, щоб привести до тями. Вони майже непритомніли», каже директорка школи села Давидівка Ліза Мишко.

Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею 325, частиною першою «порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням». Стаття передбачає покарання, залежно від наслідків – від штрафу до позбавлення волі до трьох років. Перші результати екпертиз обіцяють повідомити завтра. Отруєння ртуттю відкинули.

XS
SM
MD
LG