Доступність посилання

ТОП новини

Моґеріні закликає Росію звільнити Савченко та інших громадян України


Верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Моґеріні
Верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Моґеріні

Верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Моґеріні закликає Росію звільнити громадянку України Надію Савченко через імунітет, який їй надає членство у делегації в ПАРЄ. Також Моґеріні закликає звільнити інших громалян, яких утримують у Росії.

«Ще раз приєднуюсь до всіх, хто закликає російську владу негайно звільнити Надію Савченко через гуманітарні причини. Я також закликаю звільнити Олега Сенцова і всіх інших незаконно затриманих громадян України. Це було б згідно з недавно узгодженим пакетом заходів щодо реалізації мінських угод і зобов'язаннями звільнити всіх заручників і затриманих, пов’язаних з конфліктом в Україні», – йдеться у заяві Моґеріні, оприлюдненій у понеділок, 28 вересня.

Федеріка Моґеріні зазначає, що після тривалого голодування Надія Савченко має проблеми зі здоров’ям.

28 вересня стартувала чергова акція на підтримку українського штурмана, народного депутата України Надії Савченко, яку понад рік утримують у СІЗО в Росії.

22 вересня Донецький міський суд Ростовської області Росії розпочав розглядати по суті справу Савченко. Справу розглядає колегія з трьох суддів. Савченко загрожує до 25 років позбавлення волі.

Українська громадянка, народний депутат Надія Савченко понад рік перебуває в СІЗО в Росії. Її, зокрема, звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік влітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, а згодом примусово переправили до Росії.

XS
SM
MD
LG