Доступність посилання

ТОП новини

Росія забороняє польоти українським авіакомпаніям з 25 жовтня


©Shutterstock
©Shutterstock

Росія з 25 жовтня вводить заборону на польоти українських авіакомпаній, і російське Федеральне агентство повітряного транспорту, «Росавіація», має офіційно поінформувати про це українську сторону, повідомляють у російському Мінтрансі.

«Цей захід стане дзеркальною відповіддю на повідомлення Державіаслужби України, яка 28 вересня в односторонньому порядку, на порушення чинних норм і положень про повітряне сполучення, сповістила низку російських авіаперевізників, що з початку зимової навігації, а саме з 25 жовтня, вводить заборону на виконання авіаперельотів між Росією і Україною», – заявили у Міністерстві транспорту Росії у понеділок, 28 вересня.

Із повідомлення російського агентства «Інтерфакс», яке пізно ввечері переказало цю заяву, не ясно, про які саме українські авіакомпанії йдеться.

5 вересня Кабмін заборонив польоти кількох російських авіакомпаній до України. Під заборону потрапили понад два десятки таких компаній, зокрема, одні з найбільших у Росії «Аерофлот» і «Трансаеро». У Державіаслужбі повідомили, що ці згадані російські авіакомпанії не зможуть літати в Україну з 25 жовтня. У Кремлі цей намір української сторони назвали «божевіллям».

Міністр транспорту Росії Максим Соколов заявив тоді, що Москва вживатиме заходи у відповідь, якщо Київ закриє повітряний простір для російських компаній. Згодом Соколов сказав, що дві українські авіакомпанії потраплять в російський санкційний список, як тільки Росія отримає офіційні роз’яснення позиції Києва. При цьому він не уточнив, про які українські компанії йдеться.

22 вересня набув чинності указ президента України Петра Порошенка про застосування санкцій проти Росії. Ці обмежувальні заходи стосуються більш як 400 фізичних та понад 90 юридичних осіб Росіії та інших країн, які причетні до анексії Криму та агресії на Донбасі.

XS
SM
MD
LG