Доступність посилання

ТОП новини

Надія Савченко сьогодні даватиме свідчення на суді в Росії – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Донецький суд Ростовської області Росії сьогодні продовжить слухання у справі української громадянки, народного депутата Надії Савченко і заслухає її свідчення. Про це на своїй Твіттер-сторінці написав адвокат Савченко Марк Фейгін.

«На суді в Донецьку Савченко дасть свідчення. Власне, вона розповість, як усе було», – написав адвокат.

Минулого тижня Донецький міський суд Ростовської області Росії розпочав розглядати по суті справу Надії Савченко з участю колегії з трьох суддів. На першому засіданні 22 вересня Надія Савченко заявила про намір давати свідчення на «детекторі брехні».

Напередодні у російському Ростові-на-Дону активісти провели пікет з вимогою звільнити Надію Савченко. Близько 15 людей закликали звільнити не тільки Савченко, але й інших політв’язнів. Російські громадські активісти тримали плакати: «Гулагу – Ні!», «Свободу Сенцову і Кольченку», «Свободу Надії!».

Російські прокурори оголосили обвинувальний висновок українці, за яким їй загрожує до 25 років ув’язнення.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG