Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати російських військових Александрова і Єрофеєва просять розглядати справу не у Києві


Олександр Александров (Л) і Євген Єрофеєв (П)
Олександр Александров (Л) і Євген Єрофеєв (П)

Голосіївський районний суд Києва, який сьогодні розглядає справу затриманих російських спецпризначенців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова, пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення щодо можливості розгляду справи не в суді Києва, а за місцем інкримінованих подій. Про це попросили адвокати затриманих.

Оксана Соколовська та Костянтин Кравчук, які представляють інтереси росіян, кажуть, що матеріали справи мають розглядатися в Новоайдарському суді на Луганщині, оскільки події, які інкримінуються російським спецпризначенцям, відбулися саме там.

Сторона обвинувачення наполягає на тому, що за місцем подій неможливе проведення засідань суду з політичних і безпекових питань.

У травні цього року в Луганській області були затримані російські військові Євген Єрофеєв і Олександр Александров. Вони називають себе чинними бійцями Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Збройних сил Росії. Міністерство оборони Росії підтверджує, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.

Наприкінці серпня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що досудове розслідування щодо Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова завершене.

У прокуратурі уточнили, що їх підозрюють в організації й участі у веденні агресивної війни чи воєнного конфлікту проти України, переміщенні поза митним контролем України зброї та боєприпасів, сприянні діяльності терористичній організації та вчиненні терористичного акту, що призвело до загибелі військовослужбовців Збройних сил України та інших тяжких наслідків.

XS
SM
MD
LG