Доступність посилання

ТОП новини

Путін заявляє, що скористається правом на новий термін залежно від ситуації і настрою


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що не впевнений, чи скористається він правом балотуватися на четвертий президентський термін, і це залежатиме, зокрема і від його «власних настроїв».

«Як довго, залежить від обставин. Безумовно, є правила, передбачені Конституцією, і вони точно не будуть порушені з мого боку. Але я і не впевнений, що я повинен повністю скористатися цими конституційними правами. Це вже буде залежати від конкретної ситуації в країні, в світі і від моїх власних настроїв», – сказав Путін в інтерв’ю американському журналістові Чарлі Роузу для телеканалів CBS і PBS, відповідаючи на запитання, як довго він хотів би перебувати при владі. Розшифроване інтерв’ю оприлюднила прес-служба Кремля.

Два роки тому Володимир Путін заявив, що не виключає можливості піти на четвертий термін, який би дозволив йому перебувати при владі до 2024 року. Днями російський лідер розповів, що може уявити своє життя без президентства.

На питання, який би він хотів залишити після себе спадок, Путін відповів, що «Росія повинна бути ефективною, конкурентоспроможною, зі стійкою економікою, з розвиненою соціальною і політичною системою, гнучкою до змін всередині країни і навколо неї».

Інтерв’ю було записане напередодні поїздки Володимира Путіна в Нью-Йорк на ювілейну сесію Генеральної асамблеї ООН.

XS
SM
MD
LG