Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі: Яценюк і Насіров «паралізували» процедуру розмитнення


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляє, що прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та глава Державної фіскальної служби Роман Насіров «паралізували» процедуру розмитнення товарів на митницях.

«ДФС намагається провести псевдо-реформу замість встановлення чесних правил гри, що ще більше погіршує стан бізнесу. Проігнорувавши надії імпортерів на справедливі ціни розмитнення, прем’єр-міністр підписав постанову №724, згідно з якою усі товари тепер почали розмитнювати не по фактичній (згідно з митним кодексом), а за заздалегідь визначеній ДФС ціною. Сьогодні оформлення на всіх митницях паралізовано», – написав Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook.

Глава Одеської ОДА зауважує, що, як було заявлено, постанова була підписана «з метою забезпечення рівних умов здійснення зовнішньоекономічної діяльності».

«Якщо бізнес в чомусь і буде рівним, то лише в тому, що зараз він буде однаково безсилий перед маніпулюванням ціною в ручному режимі з боку ДФС. Цією постановою бізнес зобов'язують розмитнити свій вантаж за цінами ДФС. Більше того, ДФС повинна забезпечити використання цих орієнтовних цін розмитнення», – додав він.

Яценюк та ДФС наразі не коментували цю заяву Саакашвілі..

Раніше Саакашвілі неодноразово критикував дії прем’єра Арсенія Яценюка. За його словами, уряд лише імітує реформи, а насправді захищає інтереси олігархів. Яценюк назвав обвинувачення на свою адресу необґрунтованими.

XS
SM
MD
LG