Доступність посилання

ТОП новини

Арештований екс-депутат Севастополя скаржиться на здоров’я – заступник прокурора АРК


Севастопольський екс-депутат Володимир Галічій, затриманий українськими прикордонниками і пізніше заарештований за підозрою у державній зраді, скаржиться на здоров’я. Про це проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» повідомив заступник прокурора АРК при Генпрокуратурі України Назар Холодницький.

«Він заявив, що йому стало погано під час судового засідання, для нього викликали «швидку допомогу». Лікарі «швидкої» якихось критичних відхилень від нормальних показників не виявили. Зараз він перебуває в СІЗО, там є медична служба, яка спостерігає за його станом здоров’я», – сказав Холодницький.

Він також повідомив, що екс-депутат відмовився від державного захисту на користь приватного адвоката.

«Під час вибору санкції в суді йому надали державного адвоката, він його послугами скористався і після того від державного адвоката відмовився і повідомив, що його інтереси представлятиме інший, приватний адвокат, який був допущений до справи», – заявив Холодницький.

Позиція обвинуваченого екс-депутата і його захисту щодо кримінального провадження невідома.

Екс-депутата севастопольської міської ради Володимира Галічія затримали на КПП «Каланчак» 22 вересня. Печерський суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

На думку українських правоохоронців, Галічій вчинив злочин, передбачений частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, проголосувавши за «незалежність Криму і Севастополя». У випадку, якщо стороні обвинувачення вдасться довести його провину, колишньому депутату загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія анексувала Крим.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG