Доступність посилання

ТОП новини

Уряд планує створити базу даних й карту поховань загиблих в АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кабінет міністрів України розпорядився створити базу даних й електронну карту місць поховань загиблих під час проведення антитерористичної операції на Донбасі. Про це йдеться в затвердженому урядом плані заходів з увічнення пам’яті захисників України на період до 2020 року dsl 23 вересня, оприлюдненому на сайті Кабміну 29 вересня.

За планом, база даних поховань має бути створена до 2016 року, а сайт, на якому буде розміщена інформація про Національний меморіал «Герої не вмирають», із зазначенням в ньому координат місць поховань воїнів, що брали участь в АТО, до 2017 року.

Крім того, уряд пропонує розглянути питання про створення Національного меморіального військового кладовища й Українського національного пантеону в Києві до 2019 року.

На сході України від квітня 2014 року тривають бойові дії проти проросійських сепаратистів. Влада України і Захід заявляють, що Росія підтримує бойовиків на Донбасі зброєю й особовим складом, і закликають припинити такі дії. Москва свою причетність заперечує, визнаючи лише, що на українському сході можуть бути російські «добровольці». Через дії Росії на сході України, а також через анексію Криму проти неї діють міжнародні санкції.

Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули майже вісім тисяч людей.

24 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що внаслідок агресії Росії на сході України загинули майже 2,1 тисячі українських військових.

XS
SM
MD
LG