Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Савченко заявляє про скопійовані свідчення потерпілих у справі проти українки


Ілля Новиков (©Shutterstock)
Ілля Новиков (©Shutterstock)

Один із адвокатів української громадянки Надії Савченко Ілля Новиков заявляє про скопійовані свідчення потерпілих у справі Савченко.

«Ми поки що встигли допитати двох потерпілих. Ми бачимо, що у них, я вам по секрету скажу, що в інших також, свідчення просто скопійовані. Дмітрієва – ми бачимо, що її свідчення повністю збігаються зі свідченнями її дочки. Такого не буває. Причому, свідчення на кшталт «київська хунта захопила владу»», – сказав він після завершення судового засідання у справі Савченко.

Також адвокати повідомили, що наступні дні сторона обвинувачення буде представляти своїх потерпілих, свідків, у списку декілька десятків людей.

Російські правоохоронці заяви не коментували.

Сьогодні Донецький суд Ростовської області Росії завершив допит української громадянки, народного депутата Надії Савченко, і розпочав допит потерпілих.

Раніше суд відхилив клопотання українки про допит за допомогою «детектора брехні», а також про трансляцію карт під час надання свідчень.

Наступне засідання у справі Савченко призначили на завтра, 30 вересня.

Минулого тижня Донецький міський суд Ростовської області Росії розпочав розглядати по суті справу Надії Савченко з участю колегії з трьох суддів. На першому засіданні 22 вересня Надія Савченко заявила про намір давати свідчення на «детекторі брехні».

Російські прокурори оголосили обвинувальний висновок українці, за яким їй загрожує до 25 років ув’язнення.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG